Wortelbouillon met bosui en ketoembar

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Ingrediënten

  • 1 liter (gistvrije) groentebouillon
  • 300 gr winterwortel, fijn geraspt
  • 20 gr gember in dunne plakjes
  • 3 bosuitjes in dunne reepjes
  • 1/2 theelepel ketoembar- of korianderzaadjes, grof gestampt

Bereiden

Voorbereiding breng de bouillon met de geraspte wortel en de gember langzaam aan de kook. houd de bouillon 5 minuten tegen de kook aan. schenk de bouillon door een heel fijne zeef in een schone pan en laat hem goed uitlekken. Druk er vooral niet op met een lepel, want dan wordt de bouillon troebel. Verwijder de stukjes gember en de wortel en gebruik de wortel in een stamppot bereiding. Breng de bouillon met de reepjes bosui en de ketoembar aan de kook. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bouillon over 4 borden.

Deze bouillon kun je op vele manieren combineren. Mijn voorkeur gaat uit naar kort gebakken scampi garnalen met knoflook en chili. Garneer de soep met een dotje taugé die je als laatste op de heet geserveerde soep legt. Even roeren en de taugé is lekker beetgaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *